Wethouder Eeenberg op bezoek bij CBS Willem van Oranje

Wethouder Eelco Eerenberg van onderwijs heeft een bezoek gebracht aan CBS Willem van Oranje. Tijdens het bezoek is gesproken over het onderwijsbeleid en hoe beschikbaar geld zo goed mogelijk ingezet kan worden, passend bij de ontwikkelingen die spelen in de stadsdelen en wijken.

Groep 5/6 ontving wethouder Eelco Eerenberg in de klas. De wethouder mocht meedoen met een taalles over de tegenwoordige tijd en de verleden tijd, gebruikmakend van de moderne lesmaterialen. Op het digibord liet juf Anja aan de leerlingen zien waar de les over ging en vervolgens mochten de kinderen met hun Chromebook op hun eigen niveau aan het werk.

De kinderen en de wethouder hebben daarna uitgebreid gepraat over het werk van een wethouder en hoe de gemeenteraad besluiten neemt. Het bezoek werd afgesloten met een raadspel: de wethouder liet de kinderen raden hoeveel geld de gemeente elk jaar uitgeeft. De kinderen mochten een getal noemen en de wethouder gaf met hoger/lager aan of ze in de buurt van het getal kwamen. Het bedrag bleek veel hoger dan de leerlingen dachten namelijk 685 miljoen. Het was een boeiend en enerverend bezoek.

Riet Edelijn, directeur CBS Willem van Oranje