Werken in de wijk: Freddy Gonning

Freddy Gonning is eigenaar van Freddy Party Verhuur, dat hoofdzakelijk springkussens en partytenten verhuurt, maar ook alle entourage daaromheen. “Ik heb alles in huis om van een leeg plein een feest te maken. Ik verzorg al veel straatfeesten in de Helmerhoek en daarbuiten. Daarvoor heb ik de beschikking over springkussens in de vorm van een koe, voetbal of saloon, stormbanen, verlichting, muziek, sta-tafels, ooievaars, Abrahams en Sarahs.”

Freddy’s hoofdbaan is beheren van het magazijn en inbouwen van apparatuur bij een groothandel voor witgoed. “Dat werk is tot nu toe goed te combineren met Freddy Party Verhuur. Ik ben wel minder gaan werken omdat het anders ‘s avonds en in het weekend niet meer te doen was. Ik werk nu nog vier dagen per week, maar over twee jaar zou ik dat willen terugbrengen naar drie. Freddy Party Verhuur wil ik dan uitgebreid hebben naar een tiental springkussens en een groter assortiment. De aanschaf van producten is de grootste drempel.”

Het idee voor de partyverhuur is ontstaan toen Freddy bij vrienden op bezoek was die een springkussen hadden gehuurd. “Daar hoorde ik wat dat kostte en keek ik binnen mijn vriendengroep hoe vaak dat werd gedaan. Toen heb ik gekeken wat een springkussen kost en kwam ik tot de conclusie dat ik de kosten eruit had als ik hem nog een paar keer extra zou verhuren. Van daaruit kwamen er steeds meer springkussens en stormbanen bij. Dat was een flinke investering die ik grotendeels met eigen middelen heb gemaakt.”

Freddy werft zijn klanten vooral via mond-tot-mond-reclame en Marktplaats. “Als je daar zoekt naar ‘springkussen te huur’ binnen 25 km dan zal ik zeker bij de eerste drie resultaten zitten. Daardoor heb ik een heel groot bereik. Mijn klanten komen hoofdzakelijk uit de Helmerhoek, Stroinkslanden en Wesselerbrink, maar ook uit de rest van Enschede, Hengelo, Lonneker, Oldenzaal en Gronau. Om verder te groeien ben ik in bespreking over een website en wordt er gewerkt aan een advertentie op Facebook.”

Zijn doelgroep is heel divers. “Springkussens zijn geschikt voor kinderen van een jaar of drie tot een jaar of veertien. Voor oudere kinderen hebben we de stormbanen, waar soms ook alleen volwassenen op gaan. En partytenten zijn natuurlijk voor iedereen geschikt. Dus mijn doelgroep is eigenlijk 3 tot 65 jaar.”

Freddy onderscheidt zich van de concurrentie in service. “Ik zet de tenten zelf op zodat de klanten er helemaal geen werk mee hebben. Ik kom voorrijden met een aanhanger of busje en een kwartier tot een half uur later is alles klaar voor gebruik. Het voordeel hiervan is dat ik weet waar het komt te staan en dat het goed wordt opgebouwd en afgebroken. Als mensen hem zelf afbreken, moet ik hem bij de opslag weer opbouwen om te controleren of er geen schade is. Thuisbezorgen en ophalen is gratis binnen Enschede en daarbuiten vraag ik slechts een kleine vergoeding.“

Ook in prijs kan hij zich onderscheiden van de concurrentie. “Ik heb geen dure opslag en omdat ik nog een andere baan heb, hoef ik niet van de verhuur te leven. Verder heb ik geen mensen in dienst en dat alles maakt dat ik de prijs laag kan houden. Een springkussen kost nu 50 euro en hoewel ik er voor 65 euro ook nog heel veel zou kunnen verhuren, weet ik zeker dat er dan ook veel mensen zullen afhaken. Ik verhuur de kussens liever goedkoop waarbij ik nieuwe klanten krijg via mond-tot-mond-reclame dan dat ik de prijs verhoog en een kwart minder klanten heb.”

De veiligheid van springkussens is goed geregeld. “Al mijn springkussens hebben een certificaat dat ze goedgekeurd zijn voor de Europese markt. Dit is bij springkussens van andere verhuurbedrijven niet altijd het geval. Ik koop alleen nieuwe springkussens met een servicecontract. De gebruikers zijn altijd zelf verantwoordelijk voor hun veiligheid, maar ze kunnen er bij mij wel vanuit gaan dat het springkussen aan alle wettelijke veiligheidseisen voldoet. Het komt ook wel eens voor dat ik een dag van tevoren besluit om geen springkussens of partytenten te leveren. Mensen zijn dan vaak wel teleurgesteld, maar bij harde wind is het niet verantwoord om ze op te zetten en veiligheid staat voorop.”

Mocht u informatie willen of reserveren, bel 06 53580226

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *