Voorkomen is beter dan genezen!

U heeft de volgende uitdrukking vast vaker gehoord: voorkomen is beter dan genezen. In de diergezondheidszorg is dit zeker van toepassing. Vele aandoeningen en ziektes bij dieren zijn te voorkomen door aandacht te hebben voor de preventieve zorg van uw huisdier.

Wat houdt deze preventieve zorg in?

Zoals de naam het eigenlijk al zegt is preventieve zorg alle zorg voor uw dier waarbij u bepaalde ziektes en aandoeningen kunt voorkomen. Een bekend voorbeeld hiervan is de jaarlijkse vaccinatie. Daarnaast is bij steeds meer mensen bekend dat wormen, teken, vlooien en andere parasieten er ook voor kunnen zorgen dat uw dier ziek wordt. Daarom is het preventief behandelen van uw dier erg belangrijk.

Extra controles

Niet alleen vaccineren en parasieten voorkomen is belangrijk om uw dier gezond te houden. Een vies gebit kan er ook voor zorgen dat uw dier ziek wordt en niet meer wil eten. Regelmatige controle van het gebit en tanden poetsen is dan ook zeer aan te raden! Zo ontdekt u al vroeg of er problemen zijn en is behandeling vaak eenvoudiger, voor uw dier minder heftig en ook goedkoper. Daarnaast is een regelmatige check-up van uw dier door de dierenarts ook niet overbodig. Vele blaas-, oor-, en oogontstekingen en huidproblemen worden hierdoor vroegtijdig ontdekt.

Huisdieren Zorgplan

Wij van Dierenkliniek Enschede willen graag dat er meer aandacht komt voor de preventieve zorg van huisdieren. Daarom zijn wij gestart met het Huisdieren Gezondheidsplan. Dit is een voordeel-abonnement, waarbij u voor een vast maandelijks bedrag alle preventieve zorg voor uw dier ontvangt. Te denken valt aan jaarlijkse vaccinaties, extra gezondheidscheck, anti-parasitica, preventief urine-onderzoek, etc. Tevens krijgt u diverse andere kortingen.

Wilt u meer informatie over ons Zorgplan? Neem dan nu contact met ons op via 053 – 430 5805. Wij helpen u graag verder!

Team Dierenkliniek Enschede.