Twentse speldag scouting bij Nanne Zwiep  

Op zaterdag 1 juli komen zo’n 500 scouts van 5 tot 11 jaar uit heel Twente in Enschede bij elkaar om hun jaarlijkse regiospeldag te spelen. Het thema is dit jaar ‘Binnenstebuiten’. De speldag wordt gehouden bij het clubgebouw van Scouting Nanne Zwiep aan de Rondemaatweg in Enschede. Loco burgemeester Eelco Eerenberg opent de dag ’s morgens samen met de jongste scouts.

’s Morgens van 10 tot 12.30 uur is de Bever-Doe-Dag, waar 150 bevers allerlei leuke en uitdagende activiteiten doen. Bevers zijn de scouts van 5 tot 7 jaar. ’s Middags van 14 tot 16.30 uur is er de avontuurlijke Jungledag voor 350 welpen, dat zijn scouts van 7 tot 11 jaar.
De regiospeldag wordt door de gezamenlijke leiding van de 17 deelnemende groepen uit de beide Twentse scoutingregio’s Twenteland en Essnlaand georganiseerd. Scouting Nanne Zwiep neemt dit jaar de coördinatie voor haar rekening. Dit is de eerste keer dat de dag met groepen uit heel Twente wordt gehouden.

De beide dagdelen beginnen met een openingssketch. Daarin wordt het thema van de dag uitgebeeld. Dat draait erom dat spelfiguren zoals Stuiter, Bas Bos en Professor Plof bij de bevers en Mowgli, Baloe en Bagheera bij de welpen opeens zichzelf niet meer zijn. Ze zitten in de huid van iemand anders. Hoe zou dat nu komen?

Daarna gaan de scouts aan de slag met zo’n 25 verschillende activiteiten. De kinderen mogen zelf kiezen welke activiteiten ze gaan doen, zoals een weer-estafette, reuze-jenga, kwalleballen of schminken. Ook zijn er marshmallows en kunnen de kinderen hindernissen overwinnen, zoals een apenbrug over het water. Voor de welpen wordt de Jungledag afgesloten met een groot gezamenlijk levend stratego.

Foto: Webteam Scouting Nanne Zwiep (bevers  en welpen 2016)