Werken in de wijk, Trends najaar 2017: stoer, natuurlijk en industrieel

Hoi, ik ben Wendy Schlatkamp, eigenares van webshop RW4you.nl en verkoop woonaccessoires, cadeauartikelen en decoratie. Samen met mijn man, Ronny, woon ik in Enschede en zijn wij altijd bezig met ons huis en de inrichting daarvan. Naast de verkoop van ingekochte producten maken wij ook onze eigen accessoires en kleine meubelen.

Met de verandering van het seizoen veranderen ook de woontrends. Benieuwd wat de herfst 2017 op woongebied voor jou in petto heeft? Ik heb de belangrijkste trends voor je uitgezocht en zet ze hieronder graag voor je op een rijtje.

IMG-20170903-WA0005 (1) 2017-08-31 13.37.47 (1) 2017-09-08 16.32.26.1 (1)Groen, groener, groenst

Kenmerken voor najaar 2017 zijn rauw, grof, stoer, natuurlijk en een tikje industrieel. Deze komen mooi tot hun recht op en in materialen als (doorleefd) hout, staal en beton. Beleving en personalisering worden steeds belangrijker, aan de muur dus met die familiefoto’s of toffe quotes. Groen zagen we natuurlijk al veel in 2016, deze kleur blijft hip. Gecombineerd met grijsblauw, en gecoat zwart blijven dit ook de tinten voor 2017.  Vloerkleden, plaids, leer en vachten zijn we ook veel terug. Wanneer je de plaids op wil ruimen doe je deze in een stoere zeegras-mand die in dit najaar onmisbaar is in je interieur. Lege hoeken vul je eenvoudig op met planten, in een modern interieur kun je er daar niet genoeg van hebben. Beschik je niet over groene vingers? Geen probleem, nepplanten of grote bladeren van bijvoorbeeld de Monstera geven ook een gezellige botanische sfeer.

Tips & tricks

  • Gebruik verschillende texturen (glad, grof, glanzend en mat). Leg bijvoorbeeld een groot wollig kleed op een gladde vloer en kies voor verschillende kussens op de bank.
  • Voeg de juiste accessoires toe om je woonstijl te benadrukken, kies deze zorgvuldig uit en zet ze in groepen bij elkaar. Durf ook ruimtes leeg te laten!

Probeer symmetrie te vermijden en pas op dat je je eyecatchers niet verloren laat gaan in de ruimte.

Geïnspireerd geraakt? Bezoek snel mijn webshop op www.rw4you.nl. Ook kan je RW4you volgen op Facebook (facebook.com/4you.rw) of instagram (instagram.com/rw4you). In deze krant vind je voor alle bewoners van de wijk Helmerhoek ook nog eens een leuke korting.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F4you.rw%2Fvideos%2F1525541044175059%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>