Tip van het Baken

Hèt adviespunt van de Helmerhoek voor vragen op financieel en sociaal gebied.

Kinderbijslag

Heeft u de Kinderbijslag weer ontvangen? Deze welkome aanvulling op de toch al hoge uitgaven voor uw kind(eren) kunt u op veel manieren besteden.

Afhankelijk van de zelfstandigheid van uw kind(eren) en bewustzijn van goed met geld om kunnen gaan of niet, kunt u besluiten kleedgeld te geven. Hierdoor leren ze keuzes maken en het bevordert de zelfstandigheid. Spreek een vast bedrag af en geef daarbij aan dat ze het daarmee moeten doen voor dit komende kwartaal. Hoe pak je dat aan?

Het voorjaar heeft zich inmiddels alweer laten zien en de winterkleding kan weer vervangen worden door lichtere kleding. Natuurlijk willen uw kinderen weer nieuwe kleding maar het geld kan maar één keer worden uitgegeven. Kijk eerst eens samen in de kast wat nog prima is en past. Doen ze ook aan sport? Kijk ook daar eens naar. Kijk hoerveel geld er te besteden is en maak samen een lijstje van wat er aangeschaft moet worden.

Hierdoor betrek je je kinderen bij uw uitgaven en zien ze eerder dat geld niet grenzeloos uitgegeven kan worden en er keuzes gemaakt moeten worden. Een bijkomend voordeel is ook dat er geen oeverloze discussies meer zijn en u op deze manier het zogenaamde verantwoord omgaan met geld wordt bevorderd bij uw kinderen. Hiermee voorkom je dat ze later niet weten hoe ze met geld om moeten gaan en voorkom je zelfs dat ze financiële problemen krijgen.

Vragen?

Wilt u hier eens over praten of zijn er andere zaken op financieel of sociaal vlak?  Ook voor vragen op het gebied van wijkverpleging  is mogelijk.

Kom gewoon langs bij het Baken in het Wijkcentrum de Helmer. Elke woensdag tussen 9.00 en 11.00 uur. De koffie staat klaar!

Bellen kan ook tijdens dezelfde uren: 06-11804773.