De Posten presenteert  plan voor wandelroute Helmerhoek-Wesselerbrink

Tijdens bijeenkomsten op 25 januari en 8 maart jl. hebben vertegenwoordigers van Groen Verbindt de plannen gepresenteerd voor een nieuwe wandelroute met groene belevingsplekken voor de bewoners van Helmerhoek en de Wesselerbrink.

De rolstoelvriendelijke route zal in samenspraak met de bewoners van de wijken Helmerhoek en de Wesselerbrink in 2018 tot stand komen. De locaties Erve Leppink, zorgcentrum de Posten, de kinderboerderij, een aantal belevingsplekken voor zowel kinderen als ouderen zijn onderdeel van het plan. Ook worden de basisscholen, speelplekken in de uitvoering betrokken. Het is de bedoeling dat naast de busbaan van Erve Leppink (Helmerhoek) een extra wandelpad wordt aangelegd. Hierover is nauw overleg met de gemeente.

“Het zou mooi zijn als bewoners van de zorginstellingen samen met de inwoners, jeugd van de Helmerhoek en Wesselerbrink, vrijwilligers uit de wijken in Enschede Zuid kunnen genieten van de route: onderweg genieten van groene ontmoetingsplekken, de dieren van de kinderboerderij of een kopje koffie”. “Op deze wijze draagt groen enorm bij aan het welzijn van onze bewoners en aan de kwaliteit van wonen in de wijk” aldus Henk Abels van Zorgcentrum de Posten.

Op donderdag 5 april waren de bewoners van de Wesselerbrink en de Helmerhoek uitgenodigd voor een extra bijeenkomst,

Voor meer informatie of aanmelden voor 5 april, kijk op www.groen-verbindt.nl