Heeft u ook een idee voor uw straat/buurt?

Vraag een bijdrage uit het wijkbudget!

Als lezer van de Om de Hoek gekeken weet u inmiddels dat er elk jaar een bedrag van ruim € 38.000,– beschikbaar is om te verdelen voor de uitvoering van ideeën van bewoners die een bijdrage leven aan onder meer de veiligheid, leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk.

Het enige dat u hiervoor moet doen is het invullen van een aanvraagformulier (te vinden op de website www.helmerhoek.nl of aanvragen via projectteamhelmerhoek@hotmail.com) zorgen voor draagvlak in de buurt (bv door het verzamelen van handtekeningen) en zelf met de buurt de handen uit de mouwen steken bij de organisatie of uitvoering van uw idee.

Soms kan het gaan om kleine activiteiten zoals het organiseren van een straatfeest of paaseieren zoeken (waaraan ongeveer 40 kinderen hebben meegedaan op Palmpasen), soms ook gaat het om wat grotere zaken (zo worden dit voorjaar op zowel de Hooiraamhoek als de Havermaathoek elektriciteitshuisjes beschilderd met een fraaie tekening.
Ook in dit voorjaar zal de oude speelplek aan de Honinglohoek helemaal worden opgeknapt, iets waarvoor de bewoners een aanzet hebben gegeven en financieel mogelijk wordt gemaakt met bijdragen van Ons Huis, de gemeente en het Wijkbudget.

Heeft u een mooie bloembak in uw straat en zijn de planten aan vervanging toe? Ook daarvoor komt een bijdrage uit het wijkbudget van pas. Zo wisten bewoners van de Markslaghoek hiervoor al de weg naar het wijkbudget te vinden.

Maar ook organisaties en verenigingen uit de wijk kunnen een bijdrage aanvragen. Zo zit de kaartclub elke maandagavond in het wijkcentrum, en heeft ook de Zonnebloem afdeling Helmerhoek al weer een leuke activiteitenmiddag georganiseerd voor haar leden. Beiden zijn mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het wijkbudget.

Als u een straatfeest gaat organiseren (en die tijd komt er weer aan, dat weet inmiddels ook de Karnhoek) kunt u naast een financiële bijdrage ook gebruik maken van een tweetal makkelijk op te zetten Partytenten (3 x 3 meter) , compleet met heaters en lampen.

Ook beschikken we over een geluidsbox (met microfoon)  op accu’s, zodat u voor uw playbackshow of karaoke niet met lange verlengsnoeren hoeft te werken.

Wilt u deze zaken lenen?

Neem dan contact op met Wout Odding, ( w.odding@kpnmail.nl ), hij kan u hierbij verder helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden, wel vragen we een bescheiden waarborgsom die u terugkrijgt als de spullen heel weer worden ingeleverd.