O.B.S de Helmerhoek en O.B.S Averbeke gaan door onder één naam

Sinds donderdag 6 juli gaan O.B.S. de Helmerhoek en O.B.S. Averbeke door onder één naam, de onthulling hier van werd feestelijk gevierd. Vorig jaar fuseerden de twee scholen, maar tot donderdag prijkten nog de voormalige namen op de gevel.

We hebben elkaar goed leren kennen 

“Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om van beide scholen één school te maken. We hebben elkaar goed leren kennen en kijken met vertrouwen naar de toekomst waarin we onze mooie plannen verder willen gaan uitwerken. Vernieuwingen zullen worden ingezet en daar hoort natuurlijk ook een nieuwe naam bij”, aldus Monique Bouman directeur van de Sterrenborgh, een school  nu met ongeveer 300 leerlingen.

’s Ochtends hadden alle klassen verschillende activiteiten gedaan . Groepen 6,7,8 gingen naar Fc. Twente voor een rondleiding, groepen 3,4, en 5 waren op beestjesjacht in het Zweringbeekpark o.l.v. medewerkers IVN en de kleuters hadden pleinfeest.

Het officiële gedeelte begon om 14.00 uur op het schoolplein, wat inmiddels volgestroomd was met ouders en kinderen die allemaal ook nog een glaasje kregen om later te toosten. Voordat de nieuwe naam van de school onthuld werd, was er nog een ander zeer belangrijk moment.

Water voor Kika

De kinderen van de leerlingenraad  hadden een sponsor actie bedacht.  Deze actie was al  eerder dit jaar gedaan en heette “Water voor Kika”, hierbij was de bedoeling dat gedurende twee  weken geen limonade thuis gedronken werd.  Het geld wat bespaard werd met de boodschappen die daardoor niet gedaan werden, ging naar Kika. De sponsor actie werd afgesloten met een sponsorloop.  Deze laatste sponsorloop was geopend door Amber, een meisje wat Leukemie  heeft overwonnen.  Amber was er nu ook weer bij en liet haar kralen ketting zien. Deze  ketting staat symbool voor alle behandelingen die zij gehad had,  voor elke behandeling een kraal. De ketting  is 9,5 meter lang en met de laatste kraal een bloemenkraal, dat betekend dat het weer goed met Amber gaat. In totaal is er een bedrag van  4612,68  euro bij elkaar gebracht.

Sterrenborgh

De nieuwe naam van de gefuseerde scholen werd onder toeziend oog van wethouder Jurgen van Houdt onthuld door de kinderen van de leerlingenraad.  De school heet dan ook vanaf dat moment “O.B.S. de Sterrenborgh”. “Iets heel anders dan wat het was”, aldus Monique, “De sterren staan voor alle kinderen, want niet alle kinderen zijn het zelfde, maar elk kind straalt op zijn eigen unieke manier. De Borgh is een landgoed rondom de wijk Helmerhoek vandaar die verbinding”.

Brandweer

De doop van de school met de nieuwe naam werd gedaan door de brandweer, en bij het natspuiten  van de school werd niemand gespaard, dat was bij de temperatuur  van 26 graden ook helemaal niet erg en de meeste volwassenen en kinderen lieten zich dan ook gewillig natspuiten.

tekst en foto’s : Robert Frieser