Nationale Sportweek 2016 in onze wijk

Van 17 t/m 25 september was de Nationale Sportweek 2016.
Een week vol creatieve activiteiten door heel Nederland. In onze wijk was ook een sport en spelinstuif georganiseerd.
Op dinsdag 20 september was deze, direct na schooltijd, te vinden bij de locatie schoolpleinen Willem van Oranje en de Averbeke/Helmerhoek.

De Nationale sportweek was dit jaar een groot succes. Honderden sportverenigingen sportbonden, bedrijven en andere sportaanbieders zetten hun deuren open. Het was een mooie manier om kennis te maken met (nieuwe) sporten. Wat goed werkte was om eens een vriend, vriendin of familielid mee te nemen naar een sportactiviteit.
Meer dan 250 gemeenten organiseerden een lokale sportweek. De Nationale Sportweek verhuisde dit jaar van april naar september. Hiermee namen ze deel aan de Europese Week van de Sport. In 30 landen werd Sport een week lang centraal gezet. Op die manier leverde Brussel een bijdrage aan een gezonder Europa, waar nog altijd 59% van de inwoners zelden of nooit sport.

Stadsdeel Zuid had de nodige voorbereidingen getroffen voor dit evenement in de Enschedese zuidwijken. Op woensdagmiddag 21 september kwam zelfs wethouder Jurgen van Houdt, verantwoordelijk voor Zorg, Welzijn, Sport en Integratie, bij de sportactiviteiten in de wijk Wesselerbrink een kijkje nemen.

Voor de activiteiten Sport en Bewegen waren er combinatiefunctionarissen benoemd, die bekend zijn in de wijk en tevens de gymlessen aan de leerlingen geven. Vooraf was er door hen contact met de scholen in onze wijk geweest en informatie over de Nationale Sportweek verstrekt. Heel handig was het om de leerlingen op de dag zelf, in de middagpauze, even te herinneren aan de Nationale Sportweek en de spelactiviteiten.