Kinderpagina door kinderen van de Wethouder v.d. Heijdenschool

Leuke site WWW.PROEFJES.NL

Vind jij het ook leuk om dingen te onderzoeken? Opdrachten te doen zonder dat er maar één antwoord uitkomt? Kijk dan eens op de site www.proefjes.nl.

Heel veel kinderen op de Wethouder Van der Heijdenschool vinden dit ook leuk. Uitdagend onderwijs. Projecten waarbij je moet onder­zoeken en ontwerpen. Dit kunnen ze op de school doen met bijvoorbeeld de 3D printer van school. Door kinderen zelf in elkaar gezet. En ze zijn er trots op.  Je kunt zelfs dingentjes kopen die de printer kan printen. Wil je ook iets kopen? Lees dan het stukje van de PR-groep 3D Kanjers.

Heijden3Dmasters

Koop 3D-producten bij ons!

We hebben een bedrijf dat heet: Heijden3Dmasters. Wat we doen is werken met de 3D-printer. Het is geen gewone printer, maar het maakt dingen van plastic (gemaakt van maïs zodat het niet giftig is). We zijn de eersten op school die een bedrijf hebben en de 3D-printer zelf gemaakt hebben.  We verkopen  in ons bedrijf dingen  van de 3D-printer die we zelf ontworpen en geprint hebben. We hebben al medailles gemaakt voor carnaval. We hebben de kleur oranje en we willen meer kleuren plastic kopen van het geld dat we verdienen.

We hebben verschillende groepen gemaakt die werken voor de 3D-printer. Iedereen heeft zijn eigen taak . Iedereen doet zijn taak goed. Want we willen alles goed doen voor de 3D-printer. Deze nieuwsbrief heeft de PR-groep (Promotie en Reclame) gemaakt. We doen het met gr 6/7 en 8. Onze PR-groep heeft kinderen uit beiden groepen. Er begeleiden ons twee leraren. Dus we vragen u vriendelijk iets te kopen.

Groeten van het bedrijf Heijden3Dmasters

Leren leren

Leren is een makkie
Op de Wethouder Van der Heijdenschool worden kinderen vanaf het moment dat ze binnenkomen, gevolgd in hun ontwikkeling.  Dit doet de school samen met de ouders. Ouders kennen hun kind tenslotte het beste. Kinderen die meer uitdaging nodig hebben, vinden dat op de Wethouder Van der Heijdenschool in extra uitdagende opdrach­ten, projecten (onderzoekend en ontwerpend leren) en een plusklas op locatie. Belangrijk is ook dat er aandacht is voor het leren leren. Hoe plan ik het beste? Hoe zorg ik dat ik niet afgeleid wordt? Als iets niet lukt, waarom lukt het dan niet?  Hier besteedt de school ook veel tijd aan. Wil je tips hoe je het beste kunt leren? Kijk eens op www.lereniseenmakkie.nl.

Ontdekkend en onderzoekend leren groep 3foto 2 gr 3

Bellen blazen in groep 3. Hoe kan het dat je geen bel kunt blazen van alleen water? Waar komen de kleuren in de bel vandaan? Kun je een bel in een bel blazen? Allemaal onderzoeksvragen die groep 3 geprobeerd heeft al onderzoekend te beantwoorden.

En na de les rook de klas heerlijk!

Workshop Vliegende Sok

Vlak voor de voorjaarsvakantie hebben de kinderen in groep 4/5 een workshop gehad over de Vliegende Sok. Van een sok die gevuld werd met textiel werd door de kinderen een insect gemaakt. De juf van de workshop had veel materiaal meegenomen. Van knopen en kraaltjes hebben we ogen gemaakt. En met hulp van ouders hebben we de gemaakte vleugels met patronen op de sok vastgemaakt. Het was een heel precies werkje. Met een superleuk eindresultaat!

Open huis in groep 4/5

In de week van 13 maart was er open huis op de Wethouder Van de Heijdenschool en ook in groep 4/5. Ouders en andere belangstellenden keken in de groep naar het rekenonderwijs met behulp van tablets. De leerlingen lieten aan de bezoekers zien wat ze moesten maken en hoe de tablet hierbij ingezet werd. De bezoekers waren erg enthousiast over hoe de kinderen werken op tablets maar ook hoe de werkwijze is in een combi-groep bij ons op school.

Opruimen van de buurt door groep 1 en 2

De groepen 1 en 2 van de Wethouder Van der Heijdenschool willen graag dat de omgeving van de school schoon is. Daarom zijn ze begonnen met het verwijderen van alle afval die niet in de nastuur thuis hoort. Daarna hebben ze ook geleerd om het afval te scheiden, dus papier bij papier, plastic bij plastic, glas bij glas en de rest bij het restafval. Ze hebben onze wijk al een stuk schoner gemaakt.