Kinderopvang SKE Humanitas Helmerhoek, avontuurlijk spelen

Aan de rand van de Helmerhoek, tussen de `Helmerzijde en het Helmgras aan de Rondemaatweg, ligt verscholen in het bos Kinderopvang Helmerhoek. Het ligt prachtig tussen de Helmerhoek en de Wesselerbrink in een natuurrijke omgeving. Kinderopvang Helmerhoek is een onderdeel van Integraal Kindcentrum Jump, waarmee het Kinderdagverblijf en BSO op één adres zit. Een kindcentrum waar de natuur centraal staat, we zijn toch wel elke dag buiten in ieder jaargetijde.

Wat opvalt is de ruime parkeergelegenheid als je aan komt rijden maar ook de beschermde omgeving waar het kindcentrum ligt, niks is aan het toeval overgelaten. Ook bij binnenkomst wanneer je door de gang bij de entree binnenkomt valt het op dat alles ruim is opgezet. Voor elke leeftijdsgroep is een plek: voor kinderen van 0 tot 4 en 4 tot 13 jaar.

SKE (1 van 1)

Wij spraken met Frank ten Hoopen, manager van Kinderdagverblijf Helmerhoek: ‘Wij zijn een onderdeel van IKC Jump en wij hebben ook nog een BSO op de basisschool de Jonge Helden. We richten ons op opvang van kinderen op doordeweekse dagen. Vooral het helpen ontwikkelen van kinderen vinden we heel belangrijk. Wij doen dat binnen maar door deze bosrijke omgeving streven we ernaar om vooral veel buiten te zijn. Op dit moment wordt onze tuin volledig gerenoveerd en aangepast aan de hedendaagse eisen. Maar ook de wensen van de kinderen en ouders om de kinderen zo uitdagend mogelijk te laten spelen laten we zwaar wegen.’‘Net als elke andere kinderopvang geven wij goede en veilige kinderopvang, Wat ons onderscheidt van anderen is dat we de kinderen met de basisprincipes van natuur en avontuur kennis willen laten maken. Zorgen dat de kinderen weer weten waar de worteltjes vandaan komen. Dat ze niet denken dat die uit een pot komen, maar dat ze weten dat het van het land afkomt. We gaan samen met ‘t Helmgras een moestuin bijhouden. We gaan zelf de worteltjes en aardappelen kweken. Die gaan we dan in een stamppot verwerken, zodat de kinderen leren en zien waar de groentes vandaan komen.’

Samenwerking is wat Frank belangrijk vindt, ook met de Om de hoek gekeken maar vooral in de wijk die eigenlijk een dorp in de stad is. ‘Om alle partners een goede voorziening te bieden hebben we samenwerking met allerlei partijen waaronder de ouderraad, ‘t Helmgras maar ook Groen Verbindt. Bij die laatste hebben we ook op de groenmarkt gestaan bij Erve Leppink. Ook werken we samen met alle scholen op de Helmerhoek. Bij de voorschoolse- en naschoolse opvang is het zo dat we de kinderen kunnen brengen en halen van en naar school. We hebben daarvoor de beschikking over een elektrische kar.

 

Kinderopvang Humanitas SKE – Kinderdagverblijf en BSO De Helmerhoek

Interview Frank ten Hoopen met Robert Frieser