Fotoclub HelmerHoekers?

Sinds enkele maanden lever ik een bijdrage aan Om de Hoek gekeken middels het schrijven van de column de natuur dichterbij….

In eerste instantie mij aangemeld bij de wijkkrant omdat ik het erg leuk vindt om foto’s te maken van allerlei onderwerpen in de wijk en met name de vogels en landschappen. Maar dit lijkt nu toch wel wat meer te worden.

Naast het schrijven van de column met bijbehorende foto’s voor elke editie van Om de Hoek gekeken plaats ik nu ook regelmatig foto’s van de omgeving en van de vogels in de buurt op de facebookpagina van om de hoek gekeken samen met een kort verhaaltje. Dit blijkt erg te worden gewaardeerd en de foto’s worden over het algemeen als erg mooi ervaren. Het enige wat ik naar mijn idee doe is vastleggen wat elke Helmerhoeker zelf kan waarnemen in zijn eigen achtertuin.

Kreeg onlangs van Robin Schepers, lid van de activiteitencommissie van de Helmerhoek, het verzoek of hij eens mocht meelopen om zo wat tips te krijgen hoe ook mooie foto’s te maken. Deze wandeling leidde ertoe dat we vonden er dat er vast meer wijkbewoners zijn die het leuk vinden om foto’s te maken, maar het ook leuk vinden ervaringen te delen om zo te kunnen leren van elkaar.

Zo gezegd zo gedaan. Na een eerste poll op de facebookpagina van Om de Hoek gekeken waarbij veel positieve reacties te lezen waren, een bijeenkomst gepland om te gaan kijken of het opstarten van een fotoclub binnen de Helmerhoek mogelijk is.

Hoofdgedachte is enthousiaste (amateur)fotograven van elk niveau uit de wijk bij elkaar te brengen om zo foto’s met elkaar te kunnen delen, van elkaar te kunnen leren en wellicht om ook gezamenlijke foto uitstapjes te maken.

Zie bijgaande uitnodiging zoals die op de facebookpagina is gezet.

Ben erg benieuwd wat hier uit voortvloeit. Heb er in ieder geval zelf veel zin in om hier aan deel te nemen. U ook?

Groeten,

Frank Bruins

Foto Frank Bruins
Foto Frank Bruins