Erve Leppink Landelijk wonen voor dementerenden rondom historische boerderij

Erve Leppink is  een locatie van de Posten aan de rand Wesselerbrink en de Helmerhoek en is speciaal ontworpen voor dementerende ouderen. Het is prachtig landelijk gelegen met uitzicht over de weilanden, omringd door een boomgaard en pluktuin. Het biedt bewoners de gelegenheid om in een omsloten tuin te tuinieren, te wandelen, lekker buiten te zijn, dieren te verzorgen en te aaien.

Wonen in het groen, buiten kunnen zijn en ‘groene activiteiten’ spelen een belangrijke rol in het leven van de bewoners van Erve Leppink. Een van deze groene activiteiten is Groen Verbindt. Het mooie van dit project is dat het een project is voor zowel de bewoners van Erve Leppink maar ook voor de wijkbewoners. Het uiteindelijke doel van Groen Verbindt is om de Erve Leppink door een groene belevingsroute met de naam ‘Het Groene Spoor’ te verbinden met de Helmerhoek, Wesselerbrink en de Stroinkslanden.

Groen Verbindt past uitstekend bij de Posten en haar belevingsgerichte zorg en het streven naar een goede kwaliteit van leven voor haar cliënten. Rick Hogenboom, de nieuwe directeur van de Posten is verheugd met het aanbod en de kwaliteit van Erve Leppink  “Het is mooi om te zien hoe onze bewoners samen met de inwoners van de Helmerhoek, vrijwilligers en cliënten van JP van de Bent Stichting via het project Groen Verbindt genieten van het onderhouden van de tuin, de verzorging van de dieren en binnenkort een mooie wandelplukroute in de wijk “. “Op deze wijze draagt groen enorm bij aan het welzijn van onze bewoners en aan de kwaliteit van wonen”

Voor meer informatie over Erve Leppink: www.deposten.nl

Groen Verbindt