Ruud Mulder Enschede Energie, Gewoon eigen energie

Mijn naam is Ruud Mulder. Als inwoner van deze prachtige, groene wijk vind ik het duurzaamheid en milieu belangrijk. En dat begint bij mezelf. Ik heb ons eigen energiegebruik aangepakt door plaatsing van zonnepanelen, extra geïsoleerd glas, zuinige apparatuur en véél bewuster om te gaan met het verbruik.

ruud Publiceer_02Na een bijeenkomst van de gemeente Enschede over duurzaamheid ben ik in contact gekomen met een vijftal burgerinitiatieven elders in de stad. Samen hebben we besloten om een lokale energiecoöperatie op te richten: Enschede Energie. Een burgerinitiatief, een coöperatie van, voor en door Enschedeërs. De winst gaat niet naar aandeelhouders van een grote, buitenlandse energiemaatschappij gaat maar duurzame en sociale projecten in Enschede.

Ons doel is een belangrijke bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de stad op het gebied van duurzaamheid. Enschede wil in 2030 12% van de in Enschede gebruikte energie opwekken in Enschede. Om een idee te geven: dat is 170 hectare aan zonnepanelen. Veel dus, heel veel. Enschede Energie gaat daarom veel projecten realiseren. De eerste is het dak van Twente Milieu aan de Westerval.

De stroom die opgewekt wordt in deze projecten leveren we aan onze leden. Nu al kunt u bij ons, in samenwerking met de Duurzame Energie Unie, stroom en CO2 gecompenseerd gas afnemen waarbij u niet meer gaat betalen.Maar leden kunnen ook deelnemen aan de projecten. Dan heb je je eigen zonnepanelen niet op je dak maar in dat project. Je hoeft dan niet zelf te investeren, je krijgt stroom voor een veel lagere prijs dan nu en je bent energieneutraal. Waarom zou je het dan niet doen? Leden kunnen bovendien gratis advies over de verduurzaming van hun eigen woning krijgen. Daarvoor werken we samen met Reimarkt.JA! DOE MEE EN GEEF (Facebook)

Als inwoner van deze wijk en als vicevoorzitter van Enschede Energie vraag ik u samen met ons te werken aan de duurzaamheid van de wijk. U kunt zich aanmelden als lid via de website, (www.enschede-energie.nl/energie-afnemen/aanmelden) of door binnen te lopen in ons kantoor aan de Boulevard 1945-3. Ik zou het geweldig vinden als we straks de Helmerhoek de meest groene en duurzame wijk van Enschede kunnen noemen.

A5 Helmerhoek (1)